Martindale slitasjetest 
Testes etter: EN-ISO 12947-2:1998

  • Tekstilet testes i et spesielt apparat hvor det blir utsatt for slitasjetesten - den såkalte Martindale slitasjetesten. Antall omdreininger leses av ved registrering av to tråbrudd.

Privat miljø
Testet for vanlig bruk: Slitasje over 20.000 martindale

Private miljø
Testet for hard bruk: Slitasje over 25.000 martindale

Offentlig miljø

Slitasje over 50.000 martindale. *Tilleggskrav: Ved ekstra hard bruk som f.eks. institusjoner, kino eller lign. 80 000 martindale

  

Alle tekstiler som selges fra My Serendipity er blitt Martindale testet og antall omdreininger er skrevet over produktet i webshopen.

Generell produktinfo 

Alle stoffene innbefattet skinn og kunstskinn, vil falme i fargen, hvis det blir utsatt for direkte sollys. Nye krav til mer miljøvennlige kjemikalier, fører til at tekstiler er mindre fargesterke og mer utsatt for falming, enn tidligere. Kunden er selv ansvarlig for å beskytte varen, for direkte sollys. Ingen av varene kan klorblekes. Gjentatt vasking av en vaskbar tekstil, vil over tid forringe fargen. Impregnering av en tekstil, etter levering, utføres på kundens eget ansvar og vil kunne medføre at eventuelle flekker kapsles inn og at tekstilen i noen tilfeller kan bli mer mottagelig for flekker. Dette er ikke å regne som en mangel. 

Det er kun stoffer, hvor vaskeanvisning er oppgitt som kan vaskes. Stoffene må ikke vaskes på høyere temperatur enn oppgitt og tekstilen må vaskes separat for å unngå misfarging. Det må påregnes krymp ved renhold, på alle tekstiler. Bomull, lin og grovvevde stoffer, krymper mest. Før kunden påbegynner arbeid med en slik tekstil, som skal kunne rengjøres senere, har kunden ansvar for å ta dette i betrakning og for å vurdere å vaske/rense tekstilen før arbeid på den utføres. Dette for å unngå uheldig krymp i etterkant. Ingen av tekstilene kan tørketromles og de må få en skånsom sentrifugering der dette er mulig 

Kunstskinn, tekstiler og skinn finnes i mange kvaliteter, som kan være egnet til forskjellige formål. Kunden har ansvar for å lese produktinformasjon som er vedlagt varen og som finnes under hver enkelt varekolleksjon. Det er ikke å regne som en mangel, hvis det oppstår problemer som følge av at kunden ikke har lest og fulgt rådene i produktinformasjonen. 

Skinn blir solgt som hele huder. Det er oppgitt en gjennomsnittlig størrelse, det kan være avvik i størrelsen. Ved utregning av størrelse blir skinnet målt i sin helhet, med hull etter hodet og ryggpukkel og form etter ben mv. Skinn er et naturmateriale og vil være ”merket” etter sitt tidligere liv, innsektbitt mv. Strukturen og strekken vil også variere. Det kan bli flekker på skinnet under arbeid, vegetabilsk garvet skinn slik som naturelle kalvehuder, er spesielt utsatt. Hvis kunden legger noe av metall, for eksempel verktøy på skinnet, vil det bli blå flekker. Det er kundens ansvar og undersøke varen, det gis ikke reklamasjon på et skinn det er klippet i eller lignende. Kunden har selv ansvar for normalt vedlikehold, med egnede og kjente skinnpleie produkter. Om det søles på skinnet, eller ved bruk av såpemidler som ikke er beregnet på skinn, vil det kunne forringe skinnet og med tiden føre til hull og rifter. Kalveskinn som er håndfarget, vil trekke farge noe ulikt, og det vil være et naturlig fargespill. Dette er ikke å regne som en mangel og gir ikke grunnlag for reklamasjon. NB My Serendipity erstatter ikke feil på varer som skyldes uforsvarlig eller utilsiktet bruk, ytre skader eller mangelfullt vedlikehold. Reklamasjoner gjelder kun selve produktet, ikke eventuelle tilleggsprodukter og tilleggsarbeid og lignende som kjøperen har tilført produktet.

 

 

lagt til handlevogn